Explorers

De explorers is de speltak in de leeftijdscategorie van 15 – 18 jaar en volgt op de scouts. Het grote verschil met de scouts is dat de programma’s veel zelfstandiger worden gedraaid.

De explorers stellen twee keer per jaar het programma zelf samen. Dit programma varieert van hamburgers bakken op een vuurtje tot ruilspel en van pionieren tot pictionary. Wat bij de explorers vooral heel belangrijk is, is de gezelligheid. Dit kan je bij de explorers van de Emmagroep dan ook heel goed terugvinden! Tijdens de opkomsten wordt er veel gelachen gebeuren er de vreemdste dingen. Zo nu en dan worden er ook speciale activiteiten ondernomen. In de zomer van 2009 hebben we bijvoorbeeld met een filmmaatschappij een film opgenomen ter promotie van kasteel Rosendael.

Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn het zomerkamp, pinksterkamp, installatiekamp, de winterexpeditie op Texel, het kerstdiner en klimmen. Het zomerkamp is iets waar we natuurlijk met z’n allen naar uitkijken. Het kamp wordt georganiseerd door een aantal  explorers die samen de zomerkampcommissie vormen. Zij regelen de locatie, het vervoer en de activiteiten tijdens het kamp. De leiding begeleidt hen hier natuurlijk in. De explorers gaan op kamp in tenten. Het kamp is echter wel luxer dan dat van de scouts: we mogen het immers zelf regelen!

Het explorer team:

Het explorerteam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renske (teamleider), Lotte, Dagmar, Jelle

Wanneer hebben de explo’s opkomst?

De explorers hebben opkomst op zaterdag van 16:00 uur – 18:00 uur.

Nieuwe explo’s

Wil je een keer meedoen, neem dan contact met ons op via explorersemmagroep@gmail.com.