Bevers

Visser creatief 7 dec 2013


 

Wie / wat zijn de Bevers:

Bevers zijn de kinderen van 5 tot 7 jaar oud. Zij komen elke week op zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur bij elkaar. Bevers houden van spelen; In de natuur, sportief, toneel of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken zij de wereld om zich heen. De leiding van de Bevers speelt ook mee. De groep Bevers bestaat uit maximaal 20 kinderen. Het hoogtepunt van het Beverjaar is het kamp. Hierbij gaan we met de kinderen een nachtje uit logeren in een ander scoutingclubhuis.

Ons programma is iedere week weer anders! Daarbij kun je denken aan:

– Knutselen
– Tocht lopen
– Een bosspel
– Hutten bouwen
– Thema-opkomsten
….. En nog veel meer!

THEMA:

De opkomsten van de Bevers spelen zich af in het dorp Hotsjietonia. In dit dorp wonen een heleboel verschillende mensen. Samen met ‘Stuiter’ kunnen de Bevers een hele hoop lol beleven in het dorp.

Stuiter is een Bever van 6 jaar en hij speelt de hoofdrol in alle Beververhalen. Stuiter is altijd vrolijk, actief en dol op spelletjes. Hij is voor iedereen een echte vriend en ook altijd erg enthousiast, soms zelfs een beetje té. Hij gaat samen met de Bevers op bezoek bij iedereen in Hotsjietonia.Stuiter

DE BEWONERS VAN HOTSJIETONIA:

thema_alle_figuren

Rozemarijn en haar man Professor Plof wonen in het dorp.
Professor Plof is een beetje warrig maar kan je wel altijd helpen met het vinden van oplossingen voor je probleem. Hij doet ook altijd experimenten, die soms een beetje gevaarlijk zijn.  Rozemarijn kan heel goed koken en is graag in haar tuintje bezig. Ze is soms wel een beetje overbezorgd, zeker als Professor Plof weer rare experimenten doet.
Naast deze bewoners wonen Bas Bos en zijn vrouw Rebbel. Bas weet alles van de dieren en de natuur. Rebbel, die dol is op dieren verzorgt vaak de zieke dieren die Bas in het bos vind. Maar Rebbel is ook dol op praten en ze vind het dan ook heel moeilijk om geheimpjes te bewaren.

Dan is er nog Stanley Stekker, hij is ontzettend technisch en kan alles maken. Hij vind ook vaak nieuwe dingen uit. Stiekem is hij verliefd op Noa, zij woont ook in Hotsjietonia.
Naast Stanley wonen Sterre en Steven Stroom. Sterre houdt van kamperen en reizen en kan daar ook heel goed over vertellen. Steven is heel goed in het uitzetten van speurtochten. Wel is Steven vaak een beetje bang, hij heeft hoogtevrees en is een beetje bang in het donker, maar samen met anderen durft Steven bijna alles. Sterre en Steven zijn broer en zus en wonen samen op een boot.
Ook Keet en Fleur Kleur wonen in Hotsjietonia. Keet is een tiener die dol is op schilderen, ze is altijd vrolijk en ze zit ook altijd een beetje onder de verf. Fleur is de moeder van Keet en zij is ook heel creatief. Ze vertelt altijd verhalen waarvan niemand weet of deze wel waar zijn.  Ook maakt ze toneelstukken en naait ze haar eigen kleding.
Als laatste woont ook Noa in het dorp, ze maakt graag vrienden en je kunt altijd bij haar terecht als je wilt uitrazen of uithuilen. Je kunt ook altijd op de kussens in haar huis ploffen om een beetje uit te rusten en lekker niks te doen. Zou zij ook verliefd zijn op Stanley?


Openings- en sluitingslied:

Om de opkomst te openen zingen de bevers een speciaal openingslied. Voor we naar huis gaan moeten we ook altijd eerst het sluitingslied zingen.Het openingslied is:
Wij zijn de bevers En zingen dit lied
Het liefst lekker hard Anders hoor je het niet 
We gaan samen spelen Dat doen we zo graag 
Want wat we gaan doen Doen we samen vandaag 
Ik dans en ik spring Ik stuiter en ik zing
Wij zijn de bevers En zingen dit lied 
Het liefst lekker hard Anders hoor je het niet 
We gaan samen spelen Dat vinden we fijn 
Wat is het toch leuk Om een bever te zijn!
——————————————————————————————————————–
Het sluitingslied gaat zo:
Wij zijn de bevers En zingen dit lied 
Het liefst lekker hard Anders hoor je het niet 
Maar nu zijn we klaar Tot de volgende keer
Dan zien we elkaar En dan zingen we weer 
Ik dans en spring Ik stuiter en ik zing 
Wij zijn de bevers En zingen dit lied
Het liefst lekker hard Anders hoor je het niet
Maar nu zijn we klaar Tot de volgende keer 
Dan zien we elkaar En dan spelen we weer!
Kaart_Hotsjietonia